Wedstrijdverslagen

๐Ÿ๐Ÿ” ๐ฆ๐ž๐ข: ๐’๐ฎ๐ฉ๐ž๐ซ ๐’๐ฎ๐ง๐๐š๐ฒ๐Ÿ”ด๐Ÿ”ต

Vier overwinningen, een gezellige Red & Blue BBQ die gezellig bleef tot in de late uurtjes, een mooi afscheid van vertrekkende spelers en een fraai eerbetoon aan Emile Eleveld: Super Sunday was een feit.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ sloot het seizoen af met een overwinning op Urmondia: 2-1. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Emile Eleveld ontvouwde zich een weinig spectaculaire eerste helft met een enkele grote kans voor Woander, die helaas gemist werd. Na rust leidde een fout achterin tot een achterstand, maar toonde Woander in de spirit van Emile veerkracht en strijdlust. De als centrale verdediger ingevallen Coen Cremers was tweemaal het eindstation van goed voorbereidend werk van Youri Bezemer, en zorgde zo ervoor dat de laatste wedstrijd in Woander tenue van Wouter Mannens winnend afgesloten werd. Een prima seizoen voor Woander 1 met een 4e plek in de ranglijst, maar toch blijft het gevoel dat er een prijsje in had gezeten.

Ook bij ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ speelden twee spelers met een lange staat van dienst hun laatste wedstrijd in het shirt van Woander: Addie Kusters en Kars Mennens. Beiden werden tegelijkertijd beloond met een publiekswissel inclusief erehaag en pyro’s. De wedstrijd zelf tegen Simpelveld/Zwart-Wit 2 werd verdiend gewonnen met 4-1 door doelpunten van Mahdi Handels (2x), Youri van Kessel en een door Jord Mennens benutte vrije trap. Een prima afsluiter voor Woander 2, dat zich prima gepresenteerd heeft op een goed niveau en ook volgend jaar actief zal zijn in de 2e klasse.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ trapte de dag van de seizoensafsluiting af met spek en ei, en dit bleek krachtvoer te zijn. Het bezoekende Vaesrade wist 5x te scoren, maar verloor alsnog ruim: 8-5. Deze korfbaluitslag kwam tot stand door 4 “doppelpacks”, namelijk van Sven Cobben, Walid Aelmans, Pieter Janssen en good old Ricardo Niewitecki.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ won op bezoek bij FC Landgraaf VR2 met de kleinst mogelijke marge: 0-1. Ondanks goede kansen voor rust werd er nog niet gescoord en stond de bekende brilstand op het bord. Na de pauze werd een solide wedstrijd van de VR2 beloond met een winnende treffer van Eve Daemen: 0-1.

๐”๐ฉ๐๐š๐ญ๐ž ๐Ÿ๐ŸŽ ๐ฆ๐ž๐ข๐Ÿ”ด๐Ÿ”ต

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ wist vooraf dat er gewonnen moest worden bij Amstenrade om uitzicht te houden op een periodetitel. Woander speelde een verdienstelijke pot, maar gaf de tegengoals gemakkelijk weg. Waren zij wellicht geรฏntimideerd door de VVA Ultra’s, die hun ploeg luidkeels ondersteunden met gezang? Tot tweemaal toe vocht Woander zich terug van een achterstand, door doelpunten van Christian Michiels en Guy Hermens. De sterke invalbeurt van debutant Youri Bezemer leidde uiteindelijk niet meer tot een winnende treffer, waardoor een sportieve Beekdaelense derby terecht in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Ook ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ ging het veld in Hoensbroek af met het gevoel dat er meer in had gezeten. Nadat het eerst op achterstand was gekomen kwam de ploeg door een mooie teamgoal van Dave van Hout weer op gelijke hoogte. Even later ontbrak echter de verdedigende scherpte bij een standaardsituatie: 2-1. WF2 streed daarna voor wat het waard was in het restant, maar de opgedane achterstand kon niet meer gerepareerd worden.

FC Hoensbroek toonde zich afgelopen maandag sowieso een plaaggeest voor onze vereniging, want ook ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ verloor op hun beurt van het 3e elftal van de blauw-witten: 0-2.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ boekte een overwinning op RKHSV, afkomstig uit Heugem. De VR1 had het overwicht, maar kwam voor rust nog niet tot scoren. Na de thee bleef het zoeken naar de openingstreffer, en een kwartier voor tijd wist goalgetter Lynn Cox de 1-0 te maken. Meteen daarna was de wedstrijd ook beslist met ditmaal de assist van Lynn Cox en de afronding van Auke Steins: 2-0. Met nog twee wedstrijden gaan lijkt de 2e plek op de ranglijst het maximale eindresultaat voor de VR1, een prestatie om trots op te zijn na de promotie naar de 4e klasse!

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ won de uitwedstrijd bij studentenclub DBSV met 1-2. De doelpunten kwamen van Benthe Jacobs en Gina Franssen, terwijl de 1-3 van Jill Cantelberg in de laatste minuten schijnbaar niet geteld heeft. Meest heuglijke feit van de dag kwam echter door de rentree van Mayke Jongen na 1,5 jaar blessureleed. Welkom terug op de velden, Mayke!
ย 

๐”๐ฉ๐๐š๐ญ๐ž ๐ณ๐จ๐ง๐๐š๐  ๐Ÿ๐Ÿ– ๐š๐ฉ๐ซ๐ข๐ฅ๐Ÿ”ด๐Ÿ”ต

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ boekte een zwaarbevochten overwinning op bezoek bij HBC’09, waardoor het in de race blijft voor de play-offs voor promotie naar de 3e klasse. Al snel stond Woander tegen 10 man, maar desondanks kwam het vlak voor rust op achterstand.

Gelukkig kon spits Luc Cremers na rust invallen nadat hij vanuit z’n werk gearriveerd, want dit bleek doorslaggevend. Nadat Woander eerst goed was weggekomen bij een grote kans van HBC, was het Luc die met twee goals de stand in het voordeel van Woander draaide. Uit een standaardsituatie werd het echter weer gelijk: 2-2. Niet veel later was het gelukkig Guy Hermens die prachtig raak kopte uit een voorzet van Diego Jimenez, en vlak daarna besliste Luc Cremers het duel met z’n 3e doelpunt: 2-4. HBC kleurde nog iets roder in de slotfase, waaronder ook de grensrechter die werd weggestuurd.

Komend weekend een vrij weekend, daarna wacht een thuiswedstrijd tegen FC Argo.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ leidde een ruime nederlaag op bezoek bij WDZ in Bocholtz: 4-1. Echter, anders dan de score doet vermoeden was WF2 dominant, maar hielp het een aantal flinke kansen om zeep. Tegendoelpunten incasseerde Woander vooral vanuit de omschakeling, eigen fouten en een dood spelmoment. Bij rust stond het al 3-0 in het voordeel van WDZ, na rust deed Mahdi Handels nog iets terug namens de blauwhemden.

Ook Woander 2 hoeft komend weekend niet in actie te komen.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ versloeg een versterkt, komt ie, ST SVO DVC’16/Keer VR2 op eigen veld met 2-1. Alle doelpunten werden deze wedstrijd al voor de rust gescoord. Topschutter Lynn Cox zette Woander al snel op voorsprong door een fout achterin bij de tegenstander genadeloos af te straffen, en niet veel verdubbelde ze ook de marge in het voordeel van de thuisploeg: 2-0. Vlak voor rust leidde een afstandsschot van de tegenstander echter tot de aansluitingstreffer: 2-1. Na rust had Woander de overhand, maar wist het de kansen op de beslissende treffer niet te benutten. Hard werken en goed keeperswerk van doelvrouw Aileen Kicken zorgden ervoor dat de krappe voorsprong intact bleef, en zo boekte Woander VR1 een verdiende overwinning.
Update zondag 21 april ๐Ÿ”ด๐Ÿ”ต

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ zakte gisteren door het ijs door de thuiswedstrijd tegen het voor lijfsbehoud strijdende VV Zwentibold terecht te verliezen: 1-2. Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de bezoekers er kort op, terwijl bij Woander de benodigde scherpte ontbrak. Meermaals kwam de ploeg goed weg, alvorens ook Daan Klaassen tweemaal het aluminium raakte en Robert Wijnen een grote kans om zeep hielp.
Na de rust een iets sterker Woander, dat enigszins tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Na goed doorzetten bediende Guy Hermens Christian Michiels op maat: 1-0. Helaas schudde deze openingstreffer Woander niet wakker, want twee tegengoals in een paar minuten tijd leidden uiteindelijk een kostbare nederlaag in: 1-2. Door de resultaten op andere velden ligt in de 3e periode nog alles open, maar dan zal Woander de afsluitende 4 wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ hoefde gisteren niet in actie te komen omdat tegenstander EHC wegens het faillissement van deze club uit de competitie is gehaald.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ boekte een ruime overwinning op bezoek bij Amstenrade: 1-5. De wedstrijd begon stroef, Woander had moeite om het fysiek sterke Amstenrade van zich af te schudden. De rust werd bereikt met de welbekende brilstand: 0-0. Na de pauze kwam Woander een stuk beter voor de dag, al kwam het redelijk gelukkig op voorsprong via Pieter Janssen. Na de openingstreffer ging het een stuk soepeler en werd de score al snel uitgebreid naar 4-0 door goals van Geray Rossen en 2 van Walid Aelmans. Amstenrade deed daarna wat terug, maar het slotakkoord was voor Sven Cobben, die de eindstand op 1-5 bepaalde.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ ๐ž๐ง ๐•๐‘๐Ÿ hoefden beiden niet in actie te komen, en benutten dit vrije weekend met een teambuildingsweekend in de Eifel.

๐’๐ฉ๐ž๐ž๐ฅ๐ซ๐จ๐ง๐๐ž ๐Ÿ๐Ÿ’ ๐š๐ฉ๐ซ๐ข๐ฅ ๐Ÿ”ด๐Ÿ”ต

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ boekte een verdiende winstpartij op bezoek bij SVM in Munstergeleen: 1-2. Het compact spelende SVM kwam tegen de verhouding in op 1-0, maar even later wist Luc een bal van Robert op waarde te schatten: 1-1. Vlak voor rust een terechte pingel voor SVM na hands van Christian, maar de rechtmatige doelman Erik wist deze te keren (zie video).

Na de pauze bleef Woander dominant en dit werd na een combinatie tussen wederom Robert en Guy beloond door de laatstgenoemde: 1-2. Grote kansen werden daarna onbenut gelaten, maar er werd gelukkig ook weinig weggegeven achterin en dus bleef het bij 1-2.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ boekte een spectaculaire overwinning: 3-4 bij FC Landgraaf. Een vroege goal van Bouke werd door matig verdedigen snel teniet gedaan: 2-1. Invaller Jord stelde even later Mahdi met een prachtige steekbal in staat om de gelijkmaker te produceren: 2-2.

Na rust kwam WF2 weer achter na een mooi uitgespeelde counter van Landgraaf. Hard werken als team en een vrijgezellenfeest de dag ervoor deden de wedstrijd kantelen. Op karakter volbracht bruidegom Mike een sterke wedstrijd en zijn kameraden Thomas en Dave waren als invallers mede verantwoordelijk voor de ommkeer. Thomas scoorde zelfs de 3-3, waarna Sil de beslissing forceerde: 3-4.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ boekte een ruime zege op Brunssum 5: 7-1. Met rust stond het al 3-0 na goals van Max en Steven (2x). Na rust werd de score opgevoerd door twee doelpunten van Pieter , eentje van Raul en de 2e van Max . Vanuit een strafschop wist Brunssum nog een eretreffer aan te tekenen, eindstand 7-1.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ moet de titelaspiraties voorlopig in de ijskast zetten. Snel na de aftrap tegen Schaesberg VR2 wisten beide ploegen het net te vinden, namens Woander scoorde Lynn de 1-1. Banchia moest erna het veld verlaten met een gebroken elleboog, een voorspoedig herstel gewenst voor haar. Haar vervangster Lotte was met een van haar eerste balcontacten gelijk trefzeker door een mooie aanval af te ronden: 2-1. In het restant van de wedstrijd leek Woander stand te houden, maar vlak voor tijd leidde een eigen goal alsnog tot de gelijkmaker: 2-2.
ย 

24 maart 2024

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ wist dan eindelijk de negatieve spiraal te doorbreken. In een meer enerverende dan kwalitatief goede wedstrijd werd op eigen veld IVS zonder punten huiswaarts gestuurd. Balverlies op het middenveld bij Woander leidde een succesvolle counter en een achterstand bij rust in: 0-1.

Na de pauze werd Woander in het zadel geholpen door een uniek doelpunt: goalie Erik Thorissen scoorde doordat zijn lange bal doel trof, gevangen door de wind en geholpen door een struikelende collega-doelman: 1-1. Woander drukte daarna door en kwam op een 3-1 voorsprong door goals van Coen Cremers en Robert Wijnen. Het werd nog even spannend tijdens de 10 minuten durende blessuretijd, maar vlak na de 3-2 van IVS was het Teun van Gool die doel trof na de tweede assist van Daan Klaassen: 4-2. Smetje was een rode kaart vlak voor tijd voor Coen Cremers, hij zal daardoor gemist worden tijdens de volgende wedstrijd, na een vrij paasweekend, tegen Sporting Sittard.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ gaf een zeker lijkende overwinning op Voerendaal uit handen door een 3-1 voorsprong te verspelen. Het begin van WF2 was niet best, Voerendaal was overal net een stapje eerder en dit leidde dan ook tot een verdiende 0-1 voorsprong. Woander rechtte hierna de rug en boog de achterstand nog voor rust om in een 2-1 voorsprong (goals Mahdi Handels en Luuk Verhooren).

Na rust leek Woander de wedstrijd te beslissen via Sil Kevers, die een schot van Thomas van Ginkel tot doelpunt promoveerde: 3-1. Hierna verslapte het spel van de thuisploeg echter, waar Voerendaal dankbaar gebruik van maakte door de aansluitingstreffer en zelfs de gelijkmaker te produceren: 3-3.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ troefde op eigen veld Langeberg VR1 ruim af: 5-1. Ze kwamen op voorsprong na een eigen goal, waarna Maud van der Ven de voorsprong verdubbelde. Dit zou niet haar laatste goal van de middag zijn, want na rust trof zij nog twee keer doel (de 3-0 en de 5-0). Tussendoor wist ook Jolijn Snijders het doel te vinden namens Woander. Langeberg wist daar weinig tegenover te zetten en kon amper tot goede kansen komen, maar wist wel een eretreffer te maken vanuit een vrije trap: 5-1.

17 maart 2024

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ wist de toch wel negatieve tendens van de afgelopen weken (2 punten uit 5 wedstrijden) te doorbreken door een sterke prestatie neer te zetten op bezoek bij koploper RKUVC. Onder de rook van Maastricht Airport startte Woander 1 tegen alle verwachtingen in furieus, maar kwam het vlak voor rust toch op achterstand bij een spaarzame kans voor de thuisploeg: 1-0. Na de pauze bleef Woander domineren en dit leidde uiteindelijk tot een strafschop, die overtuigend werd binnen geschoten door Christian Michiels. Hierna was de grootste kans op de overwinning nog voor de Merkelbekenaren, maar het bleef bij 1-1.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ verloor ook op bezoek bij Minor ruim van deze tegenstander. Waar thuis reeds met 1-6 werd verloren, moest het wederom 6 tegengoals slikken. De mannen van Merijn de Haan slaagden er wel in om er eentje meer te maken dan in de thuiswedstrijd en deze goals vielen al voor de rust, die daardoor bereikt werd met een 3-2 tussenstand (goals van Mahdi Handels na een verkeerde terugspeelbal en Thijs Janssen vanaf elf meter). Na rust liep Minor echter uit naar een ruime zege: 6-2.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ verloor op eigen veld van koploper Weltania 3. Net als vorige week werd er met 4-2 verloren. Ditmaal werd de rust met een voorsprong van 2-1 bereikt, door twee doelpunten van Sven Cobben. Na rust was het echter Weltania dat de overhand had en dit ook uitdrukte op het scorebord, door de wedstrijd volledig om te draaien: 2-4.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ verspeelde belangrijke punten in de strijd bovenin de ranglijst. Op bezoek bij nummer 4 Hellas/RKSVB werd een 0-2 voorsprong bij rust voor Woander teniet gedaan door de thuisploeg, waardoor het duel in een 2-2 gelijkspel eindigde. Desondanks staat Woander nog altijd aan kop van de ranglijst, alhoewel deze zoals u weet een vertekend beeld geeft. Tijd dat concurrent Haslou wat potjes gaat inhalen!

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ verloor op eigen veld van RKHBS met 1-4. Ondanks een goal van Beau Hendriks wisten de Merkelbeeksen geen driepunter uit het vuur te slepen. Woensdag echter al weer nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Woander VR2, want dan komt Passart-VKC op bezoek in Merkelbeek.
ย 

10 maart 2024

Ondanks de helaas niet tellende openingstreffer van pupil van de week Ted Engelen wist ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ al voor de vijfde keer op rij niet te winnen. Ditmaal was het bezoekende Neerbeek met 0-2 te sterk voor ons eerste elftal. Een evenwichtige wedstrijd werd beslist door twee persoonlijke fouten al vroeg in de eerste helft, die die de Neerbeek aanvallers genadeloos afstraften: 0-2. Na rust waren er nog wel wat kansen voor Woander, maar aan de score kon geen verandering meer gebracht worden.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ was dan eindelijk succesvol in een thuiswedstrijd door Sporting Heerlen met 1-0 te verslaan. Beide ploegen kregen kansen, al waren de grootste voor Woander in beide helften. Een slimme, snel genomen vrije trap van de thuisploeg bracht uiteindelijk beslissing, doordat Thomas van Ginkel vrij voor de gastendoelman bekwaam afrondde. Een verdiende overwinning voor Woander 2 die behaald werd op basis van een gezonde dosis strijdlust.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ wist de winning streak van 6 wedstrijden niet door te trekken. In een slechte wedstrijd van Woander-kant werd met 2-4 verloren van De Leeuw. Woander liep continu achter de feiten aan en ging met een achterstand de rust in. De opgelopen schade wisten ze in de tweede helft niet te repareren, want ondanks doelpunten van Max Penders en Walid Aelmans eindigde het duel in een nederlaag: 2-4.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ won haar uitwedstrijd bij WDZ met 0-2 door twee doelpunten in de eerste helft Lynn Cox. Na rust werd de voorsprong verdedigd en op basis van strijdlust werd de ruststand ook naar het einde gesleept, ook omdat WDZ nog een grote kans om zeep hielp. Woander VR1 blijft daarop aan kop van de ranglijst staan, maar heeft ten opzichte van sommige concurrenten maar liefst 4! Duels meer gespeeld.
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ zag sterk spel en vele kansen op bezoek bij Daalhof niet beloond worden. Een zondagsschot van de thuisploeg, een doelpunt in de tweede helft en een sterke keepster bij de tegenstander zorgden voor onverdiende 2-0 nederlaag. Helaas dus geen winnend maar desondanks verdienstelijk debuut voor nieuwbakken trainer Roger!
ย 

3 maart 2024

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ greep voor de vierde keer op rij naast de overwinning, want het bezoek aan Roosteren ging nipt verloren: 1-0. Een wedstrijd zonder al te veel kansen werd uiteindelijk beslist door een ongelukkig eigen doelpunt van Woander. Deze viel al na twintig minuten en ondanks de geleverde strijd en het gevoel dat er wat te halen viel wist Woander geen gelijkmaker te produceren. Wouter Mannens was nog het dichtste bij, maar zijn poging stuitte via de onderkant van de lat terug het veld in.ย 
ย 
Door deze nederlaag moet Woander 1 even pas op de plaats maken en zakt het naar de 6e plaats op de ranglijst. Het blijft echter ongemeen spannend bovenin de 4e klasse C en zondag kunnen weer goede zaken gedaan worden, wanneer nummer 3 Neerbeek op bezoek komt in Merkelbeek!
ย 
Ook ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ wist de punten niet mee naar huis te nemen vanuit Bocholtz. Omdat de door de KNVB ย aangestelde leidsman niet kwam opdagen werd ter elfde uur door thuisploeg Sportclub’25 een andere scheidsrechter bereid gevonden om het duel te leiden. Wij danken deze vrijwilliger hiervoor, al wist hij helaas wel zijn stempel op de wedstrijd te drukken met enkele discutabele beslissingen. Slechts 1 treffer van de sterk spelende Luuk Verhooren werd goedgekeurd, terwijl Sportclub twee getelde doelpunten mocht noteren: 2-1.ย 
ย 
De rest van onze seniorenteams hoefde door verschillende redenen niet in actie te komen.
ย 

25 februari 2024

In de weken van de waarheid slaagde ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ er niet in om het stugge Born over de knie te leggen: 1-1. De eerste helft eindigde doelpuntloos, ondanks een aantal kansen voor de thuisploeg. Na rust ging het gelijk op, maar het was Born dat op voorsprong kwam na 70 minuten: 0-1. Woander herpakte zich gelukkig snel en kwam een aantal minuten later op gelijke hoogte, toen Coen Cremers (beter bekend als Prins Coen I van Bingelrade) alert reageerde toen de Born-doelman vrije trap van Guy Hermens moest lossen: 1-1. Hij tekende hiermee voor zijn eerste treffer in het shirt van Woander Forest.

Een spannende wedstrijd eindigde daardoor in het eerste gelijkspel van het seizoen voor Woander 1. Donderdag mogen de mannen weer in actie komen tegen FC Ria in Nieuwstadt (aftrap 20:00 uur).

Na de uitoverwinning van vorige week waren de mannen van ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ erop gebrand om eindelijk de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen. Ze kwamen echter van een koude kermis thuis en keken tegen het sterke BSV Limburgia al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Robert Wijnen had de kans om het weer spannend te maken, maar miste vanaf elf meter.

Na rust wist BSV de voorsprong zelfs te vergroten naar 0-3, maar werd het weer enigszins spannend nadat Robert Wijnen de gastendoelman omspeelde: 1-3. Hierna kreeg WF2 nog kansen om de spanning helemaal terug te brengen, maar het bleef bij 1-3.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ mogen we gerust “on fire” noemen, het boekte gisteren namelijk de 6e overwinning op rij door Wijnandia 3 met 4-6 te verslaan. Deze tennisuitslag kwam tot stand na een spectaculair duel waarin de kansen over en weer binnen vlogen. Zes verschillende doelpuntenmakers bezorgden WF3 de overwinning: Max Penders, Raul Morales, Sven Cobben, Walid Aelmans, Pieter Janssen en Youri Bezemer.

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ blijft nog altijd prima meedraaien in de top van de ranglijst, nadat ook Bunde aan de zegekar werd gebonden: 0-2. Twee goals van doelpuntenmachine Lynn Cox (eentje na een fout in de Bunde-defensie, de andere na goed werk van Jolijn Snijders) zorgden ervoor dat ook deze lastige uitwedstrijd in Woander’s voordeel werd beslecht.
ย 

18 februari 2024

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:Ons vlaggenschip speelde onder pittige omstandigheden (een zwaar veld en veel wind) en had het moeilijk om een bres in de compacte defensie van tegenstander Urmondia te slaan. Ook was het continu oppassen voor de snelle uitbraken en mocht Woander van geluk spreken dat de rust met 0-0 bereikt werd omdat Urmondia twee enorme kansen om zeep hielp.Na de thee met wind in de rug hoopte n de mannen van Bennie Salemink de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken, maar niks was minder waar. Na een paar minuten werd de pijlsnelle linksbuiten van Urmondia diep gestuurd en deze omspeelde doelman Erik Thorissen: 1-0.In het vervolg drong Woander wel aan, zonder echt veel grote kansen af te dwingen. Ook de aanvallende wissels hielpen hierbij niet, en het bleef oppassen voor gevaarlijke counters. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor het een zure nederlaag voor Woander 1 werd.Echter, niet getreurd en op naar donderdag, wanneer de volgende inhaalwedstrijd op bezoek bij FC Ria in Nieuwstadt geprogrammeerd staat. Aftrap is dan om 20:00 uur.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:Wederom toonde Woander 2 z’n kracht in uitwedstrijden aan door te winnen op het natuurgras van Eys, tegen ST Simpelveld/Zwart-Wit 2. Voetballen was schier onmogelijk op de wei van Eys en spelers zakten meermaals diep in de modder weg. Spits Mahdi Handels voelde zich hier ogenschijnlijk wel thuis, getuige zijn drie doelpunten (waarvan een na een Iniesta-achtige assist van Kars Mennens).Woander 2 gaf weinig weg, al moest het toch een tegengoal slikken uit een dood spelmoment waardoor de einduitslag 1-3 werd. Een prima overwinning voor de equipe van Merijn de Haan, die ook nog eens de terugkeer van Robert Wijnen op de velden na lang blessureleed mocht toejuichen.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:Ons tweede vrouwenelftal ging zondag op bezoek bij Abdissenbosch VR1 en boekte hier een knappe overwinning. Ze domineerden de wedstrijd van begin tot eind maar lieten lang na om een doelpunt te maken.

Het was uiteindelijk Sem Bego die dan toch de 0-1 op het scorebord bracht, waarna Fleur van Wersch de wedstrijd in het slot wist te gooien: 0-2.

28 januari 2024

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ boekte een heerlijke derbysieg tegen naaste buur Amstenrade! Vanaf de start werden de gasten overrompeld en dat leidde al snel tot de openingsteffer na een puike actie van Daan Klaassen en dito afronding van Luuk Verhooren: 1-0. Daarna sloeg het spelbeeld om en was het Amstenrade dat Woander terug wist te dringen, zonder dat dit tot veel grote kansen leidde. Na rust was het spel in evenwicht en bleef het lang spannend, totdat goed werk van Bouke Mennens en Christian Michiels op waarde geschat werd door Daan Klaassen: 2-0. Hierna was de wedstrijd gespeeld en speelde Woander het vakkundig uit, onder aanvoering van een sterk spelende Teun van Gool en een steeds alert uit zijn doel komende Erik Thorissen.Pupil van de week Jop Beckers (JO-10) zag dat het goed was en zal ook later op de avond genoten hebben toen zijn favoriete ploeg Fortuna de punten meenam uit Volendam.Extra kers op de taart was het puntverlies van nummer 1 Neerbeek en nummer 2 Roosteren, waardoor Woander weer aansluit bij de bovenste ploegen op de ranglijst. .๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ verloor op eigen veld van FC Hoensbroek: 2-4. De ploeg van trainer/speler Merijn de Haan kwam op een 0-2 achterstand, maar de aansluitingstreffer kwam van de voet van Niels Stefelmans, die een vrije trap laag in de hoek deponeerde.Hoensbroek liep echter alweer snel uit naar 1-4, waarna captain Thijs Janssen vanaf elf meter nog iets terug deed. Hierdoor blijft het Woander 2 zoeken naar de eerste thuisoverwinning.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ wist de goede lijn van voor de winterstop door te trekken en won met een ruime marge op bezoek bij SV Brunssum: 0-9. De goals kwamen van Sven Cobben (3x), Geray Rossen (2x), Max Penders (2x), Steven Boesten en Youri Bezemer.Voor ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ eindigde de uitwedstrijd tegen RKHSV in een doelpuntrijk gelijkspel. Drie treffers van Lynn Cox waren niet genoeg voor de winst, ondanks dat er twee keer van een achterstand werd teruggevochten.
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ kreeg juist bezoek uit Maastricht, van DBSV. Het internationale gezelschap van de Maastrichtste studentenclub was te sterk voor de Merkelbeekse vrouwen en zegevierde ruim: 0-3.
ย 
10 december 2023
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
Tot ieders verbazing ging de uitwedstrijd van Woander 1 bij SV Argo door, ondanks de erbarmelijke staat van het grasveld in Obbicht. Hierdoor werd het een wedstrijd waarin goed voetbal onmogelijk was en aanvallen vooral op opportunisme gebaseerd was. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Argo dat op basis van strijdlust verdiend de overwinning naar zich toe trok in de tweede helft: 2-0. Een zure nederlaag voor WF1, dat hierdoor de winterstop ingaat op een 3e plek op de ranglijst.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
WF2 boekte een even knappe als ruime zege op bezoek bij de buren van Langeberg: 0-4. In het begin waren er kansen voor de thuisploeg, maar het was Woander dat op voorsprong kwam door een prachtige goal van Marijn PirLoo. Een eigen goal vlak voor rust maakte de marge nog ruimer: 0-2. Na rust werd de wedstrijd beslist door 2 goals van Mahdi Handels, waardoor Woander een heerlijke zondag kende. Dinsdag staat nog de inhaalwedstrijd op bezoek bij EHC op programma voor de mannen van trainer maar gisteren ook invaller Merijn de Haan.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘
Het derde wist de derby tegen Schinveld 3 in hun voordeel te beslechten met een ruime marge: 3-0. Door doelpunten van Pieter Janssen, Sven Cobben en Sven Reuling boekte Woander 3 de tweede zege op rij en steeg de ploeg naar een 7e plek op de ranglijst, waarmee het rivaal Schinveld passeert. Het derde kan nu gaan genieten van een welverdiende winterstop.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ
Ons eerste vrouwenelftal kende een moeizame middag tegen slotlicht SNA VR1, maar wist de thuiswedstrijd uiteindelijk wel in haar voordeel te beslechten: 2-1. Na de openingstreffer van Jolijn Snijders kwamen de gasten uit Montfort verrassend langszij. In de tweede helft was het echter wederom Jolijn Snijders die de winnende treffer voor Woander VR1 op het scorebord zette. Van grote afstand benutte zij een vrije trap. Woensdagavond mogen ze alweer in actie komen, dan tegen WDZ VR1.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ
Vrouwen 2 verloor helaas haar uitwedstrijd bij SV Meerssen VR1. Een goal van Benthe Jacobs was niet voldoende om de punten mee naar Merkelbeek te nemen: 3-1.
ย 

3 december 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
Twee wereldgoals van verdedigers waren dit keer nodig om een bres te slaan in de compacte verdediging van het bezoekende HBC’09. De in de eerste helft opgelopen achterstand werd teniet gedaan door een schitterende volley van Jur Cox. Gevoed door het geluk van een nieuwe liefde nam hij een afgeslagen corner ineens op de pantoffel: 1-1. Zo leek het duel ook te eindigen, maar het was maar weer eens Sandy Janssen die de doorslag gaf met een schitterende vrije trap in minuut 90: 2-1 (zie beelden op de socials).
ย 
Een heerlijke overwinning voor WF1, mede dankzij de steun van de fanatieke aanhang bij de kantine en de voltreffer van pupil van de week Raf Dormans.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
Het tweede leed een ruime nederlaag tegen koploper WDZ: 0-3. In de eerste helft was er weinig verschil te bekennen tussen beide elftallen, maar een fout van Woander leidde tot een achterstand: 0-1.
ย 
Na de rust kwam Woander er minder aan te pas en liep WDZ al snel uit naar een 0-3 voorsprong, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn. Chapeau voor de mannen van 2 die na een warme douche de ijzige kou trotseerden om de mannen van 1 verbaal te ondersteunen. Dit geldt overigens ook voor de andere aanwezigen!
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘
Het derde boekte een prima overwinning op bezoek bij FC Hoensbroek 3. De in de eerste helft opgelopen achterstand werd nog voor de pauze tenietgedaan door goals van Pieter Janssen en de zoon van de voorzitter, Sven Cobben: 2-1.
ย 
Na rust miste Sven Cobben vanaf elf meter de kans om het te beslissen, maar uiteindelijk schoot Sven Reuling Woander in veilige haven: 1-3. Een mooie overwinning voor Woander 3, dat met vertrouwen kan uitkijken naar de derby van volgende week, thuis tegen Schinveld 3.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ
Onze vrouwen wisten met 1-3 te winnen bij DVC’16/vv Keer VR2. Een verdiende overwinning waarin weinig werd weggegeven en een 0-3 voorsprong werd gepakt door toedoen van Lynn Cox (2x) en Nienke Snijders. Naar het schijnt een typische Nienke-goal, van ver en over de keeper in de lange hoek. Vlak voor tijd tekende de thuisploeg voor de eretreffer: 1-3. Zo blijven de vrouwen meedoen in de top van de ranglijst!

26 november 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Het eerste elftal boekte z’n 3e overwinning op rij, ditmaal in Limbricht op bezoek bij vv Zwentibold. Een dominant Woander liep in de eerste helft gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong door twee doelpunten van Daan Klaassen en een goal van slingerback Diego Jimenez. De enige kans voor Zwentibold voor rust was helaas ook meteen raak, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-3 tussenstand.
ย 
Na de pauze kreeg Woander veel kansen om het te beslissen, maar liet dit na door onzorgvuldigheid in de passing en gebrek aan scherpte in de afronding. Vlak voor tijd viel de goal dan ook aan de andere kant en werd het weer onnodig spannend: 2-3. In de dying seconds kreeg Zwentibold zelfs nog een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied trof gelukkig slechts de paal.
ย 
Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde en vond WF1 zich ineens terug op een 2e plek op de ranglijst!
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
De wedstrijd van het 2e werd vroeg op de zondag afgelast vanwege “bladeren op het veld”. Ooggetuigen zagen echter een perfect bespeelbaar veld, wat de mannen van Merijn de Haan doet gissen naar de ware reden achter de afgelasting. Het duel staat nu gepland op zondag 17 december, hopelijk zijn tegen die tijd de bomen in Hoensbroek volledig kaal.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:
Onze Vrouwen 1 leed een pijnlijke 2-3 nederlaag op eigen veld tegen Haslou. Woander overrompelde de bezoekers in de eerste minuten en stond verdiend op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Lynn Cox. Daarna zakte het spel echter volledig en vlak voor rust viel de aansluitingstreffer van de gasten uit Elsloo.
ย 
Na rust kantelde de wedstrijd volledig en kwam Haslou op gelijke hoogte en daarna zelfs op voorsprong: 2-3. Het spel van Woander werd daarna ook weer iets beter, maar helaas werden twee grote kansen niet omgezet in de gelijkmaker. Een zure nederlaag voor de vrouwen, die Haslou 3 punten uit zien lopen op de ranglijst.
19 november 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
De overwinning op IVS kreeg een goed vervolg met een terechte maar moeizame 3-1 overwinning op SVM uit Munstergeleen. SVM startte met de wind in de rug en hun flinke dosis strijdlust leverde uit een scrimmage de 0-1 op. Pas na rust en een afgekeurde 0-2 wist Woander orde op zaken te stellen: een vrije trap van Sandy Janssen hielp de thuisploeg over het dode punt: 1-1. Hiermee was het verzet van SVM gebroken en de sterk ingevallen Daniel Diaz wist niet lang daarna Woander op voorsprong te schieten. De beslissing kwam van de voet van de 17-jarige debutant Renzo Reijnders, die twee minuten na z’n invalbeurt op de juiste plek stond om een voorzet van Daan Klaassen binnen te werken: 3-1. Een prachtig moment voor een jongen uit eigen jeugd om zo je debuut te maken, klasse Renzo!
ย 
Ook een vermelding waard: de herintreding van de Pupil van de week bij de thuiswedstrijden van Woander Forest 1. Gisteren was de eer aan Cas Knibbeler, spelend in de JO8-1.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Het tweede wist op eigen veld de goede flow van de afgelopen weken niet door te trekken. Het bezoekende FC Landgraaf was sterker en kwam op een 0-1 voorsprong. Na rust waren er een aantal mogelijkheden voor WF2, maar het bleef FC Landgraaf dat het betere van het spel en de grotere kansen had. Een onoplettendheid achterin bij Woander 2 zorgde voor de beslissing: in een 1-op-1 situatie, kon doelman Niels Reuling de bal nog toucheren maar niet keren: 0-2. Vlak voor tijd kwam de spanning nog even terug in de wedstrijd door een door Jord Mennens benutte strafschop, maar de tijd daarna was te kort om nog in de buurt van een gelijkmaker te komen.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:
In editie 2 van Schaesberg VR2 – Woander Forest VR1 vielen wederom 8 doelpunten, maar ditmaal werd het een gelijkspel: 4-4. Een goede start werd beloond met een 0-2 voorsprong (Jolijn Snijders en Lynn Cox), maar met rust was de stand weer gelijk. Na rust kwam Woander wederom 2x op voorsprong tegen een tiental van Schaesberg, maar even zo vaak kwam de tegenstander langszij. Zeker gezien de late 4-4 voelde dit voor onze vrouwen als een nederlaag, ondanks dat ze koploper in hun klasse blijven.
17 november 2023 – Update midweekse inhaalwedstrijden
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿญ:Na 3 nederlagen op rij mocht de Box dan eindelijk weer geopend worden. Gastheer IVS ging fel van start op het zware grasveld en Woander wist maar moeilijk onder de druk uit te komen. Het mocht IVS en doelman Erik Thorissen, die een strafschop wist te keren, bedanken dat de rust met 0-0 bereikt werd.Na rust werd Woander de betere ploeg en waren de kansen voor de bezoekers. Nadat Daan Klaassen ook een strafschop had gemist, was het Teun van Goal die op schitterende wijze de 0-1 aantekende. Uit een van de spaarzame kansen van IVS na rust werd het gelijk, maar vlak voor tijd viel een bal uit de kluts voor de voeten van Christian Michiels, die de winnende treffer tegen de touwen schoot: 1-2.In een tumultueuze slotfase met rode prenten voor beide teams wist Woander de zege over de streep te trekken, wat zorgde voor een enorme ontlading. Vooral Jur Cox was opgelucht, hij is eindelijk van de Box af die hij gevuld had met Baco’s!Op naar zondag, dan speelt Woander 1 thuis tegen SVM uit Munstergeleen.๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿฎ:Vrouwen 2 speelde gisteren een thuiswedstrijd tegen de Geulsche Boys VR1. Na een goede start kwam de thuisploeg na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nienke Snijders. Daarna werden veel kansen gemist, zodat dit ook de ruststand was.Na de thee bleef Woander dominant, keepster Isa Lasoe hoefde amper handelend op te treden. Pas vlak voor het einde viel echter de beslissing toen Fleur van Wersch de 2-0 aantekende. Een prima overwinning van onze VR2 met goed spel!Woander VR1 werd overigens afgelopen dinsdag uitgeschakeld in het bekertoernooi na een 5-3 nederlaag op bezoek bij Schaesberg VR2.Ook onze oudere jeugd kwam midweeks in actie. Een overzicht van hun uitslagen:Langeberg JO17 – Woander Forest JO17 0-2Woander Forest JO14 – SNA JO14 5-1

12 november 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Een onnodige nederlaag voor WF1 gisteren op bezoek bij Sporting Sittard’13. De eerste helft werd gedomineerd door Woander en bij rust had de voorsprong veel ruimer dan 0-1 (doelpunt Christian Michiels) moeten zijn. Na rust kwam Sporting fel uit de kleedkamers en werd Woander afgetroefd. Na een achterstand kwam de ploeg nog knap terug tot 2-2 via targetman Wouter Mannens, maar vlak voor tijd moest Woander zich toch gewonnen geven: 3-2. Donderdag weer een nieuwe kans, dan wacht het inhaalduel op bezoek bij IVS in Berg aan de Maas (aftrap 20:00 uur).
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Ook de tweede uitwedstrijd op een rij werd door WF2 in winst omgezet. Op bezoek bij Schaesberg werd met 2-5 gewonnen. Ondanks een aantal discutabele arbitraire beslissingen bleef Woander 2 goed in de wedstrijd zitten en waren Bouke Mennens (2x), Mahdi Handels, Youri van Kessel en uitblinker Dave van Hout trefzeker. De wedstrijd kleurde nog behoorlijk geel voor Woander 2, maar dit mocht de pret niet drukken (wel lekker voor de boetepot)!
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘:
Het derde boekte na 3 nederlagen op rij weer eens een overwinning. WF3 wist op eigen veld Heksenberg-NEC 5 te verslaan met 1-0. Het winnende doelpunt kwam op naam van Sven Reuling, u weet wel, de jongere broer van.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:
Ons eerste vrouwenelftal genoot van een vrije zondag. Voor hen staat morgenavond het duel met Schaesberg VR2 in de 3e ronde van de KNVB Beker op het programma. Aftrap in Landgraaf is om 19:30 uur.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:

Vrouwen 2 wist een punt te bemachtigen op bezoek bij SV Geuldal VR1. Midden in het pittoreske Heuvelland werd op de vroege zondagochtendmet 2-2 gelijk gespeeld. Na een 1-0 achterstand kwam Woander vrij vlug weer op gelijke hoogte door een goal van Beau Hendriks. Na rust kwam de ploeg wederom op achterstand maar vlak voor tijd wist onze VR2 toch een punt in de wacht te slepen middels de gelijkmaker van Nienke Snijders.

5 november 2023
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
De wedstrijd van Woander Forest 1 op het grasveld van IVS in Berg aan de Maas werd zaterdagavond al afgelast en wordt ingehaald op donderdag 16 november. Aftrap is dan om 20:00 uur.
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ:
Ons tweede elftal ging gisteren op bezoek bij Voerendaal, dat nog puntloos onderaan stond. De druk stond erop bij de mannen van Merijn de Haan, aangezien zij ook pas een punt wisten te verzamelen voorafgaand aan dit duel. WF2 liet echter zien onder druk prima te kunnen presteren en kwam verdiend op voorsprong door een goal van Bouke Mennens. Na de rust was er iets meer druk van Voerendaal, maar het was Woander dat het initiatief daarna weer overnam en uit wist te lopen naar een comfortabele voorsprong. Via doelpunten van wederom Bouke Mennens, Mahdi Handels en invaller Lennard Hermans werd het zelfs 0-4. Een knappe, verdiende eerste overwinning van het seizoen voor het 2e, klasse mannen, genoeg reden om ook hier een box te openen!
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฏ:
Op bezoek bij Vaesrade 3 leed ons 3e elftal een ruime 7-2 nederlaag. Doelpunten van Woander-kant werden gemaakt door Pieter Janssen en Sven Cobben.
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿญ:
Onze Vrouwen 1 wist haar koppositie vast te houden met een 0-3 overwinning op bezoek bij Langeberg. De openingsgoal kwam op naam van Nienke Snijders. Ook vaste doelpuntenmaakster Lynn Cox liet zich gisteren niet onbetuigd en zette de 0-2 ruststand op het scorebord. De tweede helft was zwak van Woander kant, maar toch werd het 0-3 via een eigen doelpunt van Langeberg. De wedstrijd eindigde met een vervelende botsing waarbij Langeberg-speelster Rianne Wijnen (de tweelingzus van Robert, speler/leider Woander 1) zwaar geblesseerd raakte. Bij deze wensen wij haar vanuit Woander Forest een voorspoedig herstel toe. Trotse koploper Woander VR1 komt woensdag alweer in actie, dan spelen zij thuis tegen WDZ om 20:00 uur.
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿฎ:

Vrouwen 2 speelde een thuiswedstrijd tegen BSV Limburgia VR1. Ondanks een doelpunt van Britt van Breugel ging deze wedstrijd met 1-4 verloren. Volgende week reizen ze af naar het pittoreske Heuvelland voor een vroege uitwedstrijd bij SV Geuldal.

29 oktober 2023
ย 
Op een herfstachtige zondag wist alleen onze VR1 hun wedstrijd in winst om te zetten. We beginnen daarom dit keer bij hen!
๐•๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ง ๐Ÿ:
Woander VR1 laat zien dat het het hogere niveau waarop zij acteren prima aan kunnen. Gisteren werd het bezoekende Hellas/RKSVB VR1 aan de zegekar gebonden: 2-0. Na een aarzelende openingsfase kwam Woander beter in het spel en pakte het verdiend de leiding door een doelpunt van Lynn Cox. Uiteindelijk kreeg de tegenstander slechts eenย enkele kans, maar wist Woander het veldoverwicht niet in de score uit te drukken. 2-0 werd het echter nog wel, en wederom was het Lynn Cox die doel trof, ditmaal vanaf de stip๐ŸŽฏ. Met deze overwinning komt onze VR1 aan kop in de 4e klasse, iets om trots op te zijn!
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Ons vlaggenschip staat daarentegen weer met beide benen op aarde. Op eigen veld ging de ploeg prima van start, maar werden enkele kansen gemist. De aanvoerder van tegenstander RKUVC uit Ulestraten strafte onoplettendheid in de Woander-defensie tweemaal genadeloos af, waardoor de rust met een 0-2 achterstand bereikt werd. Na de thee kwam de aansluitingstreffer van het hoofd van Luc Cremers na een assist van broer Coen, en hing de 2-2 in de lucht. Wederom strafte RKUVC echter weifelend uitverdedigen af en besliste het duel in hun voordeel: 1-3.
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Het tweede kende helaas een offday tegen Minor 2. Binnen het half uur stond de ploeg al met 0-3 achter tegen een prima tegenstander uit Nuth. Bij die tussenstand waren er twee grote kansen voor de thuisploeg, die helaas niet benut werdenโŒ. Hierna wist Minor goed te profiteren van de geboden ruimtes en liep het in de tweede helft uit naar een 0-6 voorsprong. Daniel Diaz wist vlak voor tijd de eer nog te redden voor Woander 2 en zette zo de eindstand op het scorebord: 1-6.
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘:
Het op Instagram zeer bedrijvige Weltania 3 was ook op het veld actiever dan Woander 3, en wist een volgens eigen zeggen โ€œzakelijkeโ€ 0-2 overwinning te boeken. Opvallend: als we Voetbal.nl moeten geloven is de aanvoerder van Weltania 3 tegelijkertijd ook grensrechter en teammanager, hulde voor deze multifunctionele speler.๐Ÿ‘

15 oktober 2023 – Sterkste prestatie van het weekend reeds op vrijdagavond...๐Ÿ”ด๐Ÿบ๐Ÿ”ต

Afgelopen vrijdagavond waren de mannen en vrouwen van Woander in grote getalen aanwezig in de Boels tent op het Oktoberfeest in Sittard. Traditiegetrouw werd plaatsgenomen rechtsachterin de tent (“zo dicht mogelijk bij de bar”๐Ÿƒโ€โ™‚๏ธ) en werd er gewerkt aan de saamhorigheid binnen de vereniging. Helaas bleek het tempo pullen vullen op vrijdagavond iets hoger te liggen dan er zondag binnen de lijnen tentoongesteld werd:

Woander Forest 1๏ธโƒฃliep helaas tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aanโŒ. Een goede eerste helft waarin Woander domineerde werd niet in de score uitgedrukt. Na rust kwam thuisploeg VV Neerbeek iets beter in het spel en dwong het ook enkele kansen af. Waar de wedstrijd op een terecht gelijkspel leek af te steven, leidde een mooie Neerbeekse voorzet en dito kopbal tot de winnende treffer: 1-0. Teleurgesteld dropen de mannen van Bennie Salemink af naar het kleedlokaal, waar “The Box” voor de eerste keer ongeopend bleef en gevuld terug naar Merkelbeek vervoerd moest worden๐Ÿ“ฆ.

Woander 2๏ธโƒฃspeelde een wedstrijd met twee gezichten op bezoek bij Sporting Heerlen. De eerste helft was zeer matig van de kant van Woander, overal kwam de ploeg een stapje te laat en de ruimtes onderling waren veel te groot. Sporting Heerlen speelde bij vlagen flitsendโšก, maar wist dit maar minimaal in de score uit te drukken: 1-0. Nadat een en ander werd rechtgezet in de rust kwam er een ander Woander voor de dag. Grote kansen werden echter gemist, waardoor de verdiende gelijkmaker niet op het scorebord verscheen๐Ÿšซ. Hierdoor blijft het elftal van Merijn de Haan op 1 winstpunt steken.

Woander 3๏ธโƒฃverzuimde op de vroege zondagochtend om een 1-3 voorsprong mee terug naar Merkelbeek te nemen. Op bezoek bij goede buur vv De Leeuw werd uiteindelijk nog met 5-3 verloren door de mannen van Davy Marx๐Ÿ‘€.

Onze Vrouwen 1๏ธโƒฃen 2๏ธโƒฃhoefden beiden niet in actie te komen afgelopen weekend, zij zochten logischerwijs op zondag wederom de Oktoberfeesten op!๐Ÿป

Aankomend weekend hoeft alleen Woander Vrouwen 1๏ธโƒฃin actie te komen. Zij spelen thuis tegen Schimmert. De rest van de teams heeft een vrij weekend.

8 oktober 2023 – Een bijna perfecte zondag…

3 overwinningen, een gelijkspel, maar helaas ook een blessuregeval.

Woander 1 wist ook haar 3e wedstrijd in winst om te zetten. Tegen het sterke Roosteren begonnen de gastheren goed, maar uit het niets stond het opeens 0-1. Na een flinke schouderblessure van Guy Hermens floot leidsman Sijben voor een vervroegde maar, wat bleek achteraf, ook ingekorte theepauze. Het restant van helft 1 werd uitgespeeld en meteen erna begon de tweede helft. Woander kwam sterk uit de startblokken en goed doorzetten van Luc Cremers leidde tot de gelijkmaker van Daan Klaassen. Niet veel later was er ook de voorsprong na een afstandsvlammer van Sandy Janssen. Roosteren wist Woander daarna stevig onder druk te zetten, zeker nadat de thuisploeg tot een tiental was gereduceerd na de 2e gele kaart van Jur Cox. Woander capituleerde echter niet en boekte zo een heerlijke overwinning. 9 uit 3, wat een weelde en reden om “The Box” voor de 3e keer te openen, ditmaal gevuld met een heerlijke Frontaal Juice Punch IPA. Dat smaakt naar meer, wie weet volgende week op bezoek bij het sterke vv Neerbeek.

Woander 2 behaalde het eerste puntje van deze competitie tegen Sportclub’25. Bloedeloos was het zeker niet, maar uiteindelijk gaf het scorebord 0-0 aan als einduitslag.

Woander 3 versloeg EHC met ruime cijfers: 4-1. De ploeg boekte zo de eerste overwinning van het seizoen, aan de hand van doelpuntenmakers Sven Cobben, Sven Reuling, Pieter Janssen en Max Penders.

Woander VR1 wist haar sterke start van de competitie een goed vervolg te geven met een ruime overwinning in Mechelen: 1-4. Een eigen doelpunt van RKMVC hielp onze vrouwen in het zadel, waarna Jolijn Snijders en Lynn Cox (2x) de score opvoerden. Opvallend feit: zowel Lynn als Nienke wisten twee keer het aluminium te raken.

Woander VR2 had wederom een vrije zondag. Zij wonnen eerder deze week de wedstrijd bij Passart – VKC met 0-3.

Guy, sterkte met het herstel!