Wedstrijdverslagen

18 februari 2024

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:Ons vlaggenschip speelde onder pittige omstandigheden (een zwaar veld en veel wind) en had het moeilijk om een bres in de compacte defensie van tegenstander Urmondia te slaan. Ook was het continu oppassen voor de snelle uitbraken en mocht Woander van geluk spreken dat de rust met 0-0 bereikt werd omdat Urmondia twee enorme kansen om zeep hielp.Na de thee met wind in de rug hoopte n de mannen van Bennie Salemink de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken, maar niks was minder waar. Na een paar minuten werd de pijlsnelle linksbuiten van Urmondia diep gestuurd en deze omspeelde doelman Erik Thorissen: 1-0.In het vervolg drong Woander wel aan, zonder echt veel grote kansen af te dwingen. Ook de aanvallende wissels hielpen hierbij niet, en het bleef oppassen voor gevaarlijke counters. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor het een zure nederlaag voor Woander 1 werd.Echter, niet getreurd en op naar donderdag, wanneer de volgende inhaalwedstrijd op bezoek bij FC Ria in Nieuwstadt geprogrammeerd staat. Aftrap is dan om 20:00 uur.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:Wederom toonde Woander 2 z’n kracht in uitwedstrijden aan door te winnen op het natuurgras van Eys, tegen ST Simpelveld/Zwart-Wit 2. Voetballen was schier onmogelijk op de wei van Eys en spelers zakten meermaals diep in de modder weg. Spits Mahdi Handels voelde zich hier ogenschijnlijk wel thuis, getuige zijn drie doelpunten (waarvan een na een Iniesta-achtige assist van Kars Mennens).Woander 2 gaf weinig weg, al moest het toch een tegengoal slikken uit een dood spelmoment waardoor de einduitslag 1-3 werd. Een prima overwinning voor de equipe van Merijn de Haan, die ook nog eens de terugkeer van Robert Wijnen op de velden na lang blessureleed mocht toejuichen.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:Ons tweede vrouwenelftal ging zondag op bezoek bij Abdissenbosch VR1 en boekte hier een knappe overwinning. Ze domineerden de wedstrijd van begin tot eind maar lieten lang na om een doelpunt te maken.

Het was uiteindelijk Sem Bego die dan toch de 0-1 op het scorebord bracht, waarna Fleur van Wersch de wedstrijd in het slot wist te gooien: 0-2.

28 januari 2024

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ boekte een heerlijke derbysieg tegen naaste buur Amstenrade! Vanaf de start werden de gasten overrompeld en dat leidde al snel tot de openingsteffer na een puike actie van Daan Klaassen en dito afronding van Luuk Verhooren: 1-0. Daarna sloeg het spelbeeld om en was het Amstenrade dat Woander terug wist te dringen, zonder dat dit tot veel grote kansen leidde. Na rust was het spel in evenwicht en bleef het lang spannend, totdat goed werk van Bouke Mennens en Christian Michiels op waarde geschat werd door Daan Klaassen: 2-0. Hierna was de wedstrijd gespeeld en speelde Woander het vakkundig uit, onder aanvoering van een sterk spelende Teun van Gool en een steeds alert uit zijn doel komende Erik Thorissen.Pupil van de week Jop Beckers (JO-10) zag dat het goed was en zal ook later op de avond genoten hebben toen zijn favoriete ploeg Fortuna de punten meenam uit Volendam.Extra kers op de taart was het puntverlies van nummer 1 Neerbeek en nummer 2 Roosteren, waardoor Woander weer aansluit bij de bovenste ploegen op de ranglijst. .๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ verloor op eigen veld van FC Hoensbroek: 2-4. De ploeg van trainer/speler Merijn de Haan kwam op een 0-2 achterstand, maar de aansluitingstreffer kwam van de voet van Niels Stefelmans, die een vrije trap laag in de hoek deponeerde.Hoensbroek liep echter alweer snel uit naar 1-4, waarna captain Thijs Janssen vanaf elf meter nog iets terug deed. Hierdoor blijft het Woander 2 zoeken naar de eerste thuisoverwinning.๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘ wist de goede lijn van voor de winterstop door te trekken en won met een ruime marge op bezoek bij SV Brunssum: 0-9. De goals kwamen van Sven Cobben (3x), Geray Rossen (2x), Max Penders (2x), Steven Boesten en Youri Bezemer.Voor ๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ eindigde de uitwedstrijd tegen RKHSV in een doelpuntrijk gelijkspel. Drie treffers van Lynn Cox waren niet genoeg voor de winst, ondanks dat er twee keer van een achterstand werd teruggevochten.
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ kreeg juist bezoek uit Maastricht, van DBSV. Het internationale gezelschap van de Maastrichtste studentenclub was te sterk voor de Merkelbeekse vrouwen en zegevierde ruim: 0-3.
ย 
10 december 2023
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
Tot ieders verbazing ging de uitwedstrijd van Woander 1 bij SV Argo door, ondanks de erbarmelijke staat van het grasveld in Obbicht. Hierdoor werd het een wedstrijd waarin goed voetbal onmogelijk was en aanvallen vooral op opportunisme gebaseerd was. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Argo dat op basis van strijdlust verdiend de overwinning naar zich toe trok in de tweede helft: 2-0. Een zure nederlaag voor WF1, dat hierdoor de winterstop ingaat op een 3e plek op de ranglijst.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
WF2 boekte een even knappe als ruime zege op bezoek bij de buren van Langeberg: 0-4. In het begin waren er kansen voor de thuisploeg, maar het was Woander dat op voorsprong kwam door een prachtige goal van Marijn PirLoo. Een eigen goal vlak voor rust maakte de marge nog ruimer: 0-2. Na rust werd de wedstrijd beslist door 2 goals van Mahdi Handels, waardoor Woander een heerlijke zondag kende. Dinsdag staat nog de inhaalwedstrijd op bezoek bij EHC op programma voor de mannen van trainer maar gisteren ook invaller Merijn de Haan.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘
Het derde wist de derby tegen Schinveld 3 in hun voordeel te beslechten met een ruime marge: 3-0. Door doelpunten van Pieter Janssen, Sven Cobben en Sven Reuling boekte Woander 3 de tweede zege op rij en steeg de ploeg naar een 7e plek op de ranglijst, waarmee het rivaal Schinveld passeert. Het derde kan nu gaan genieten van een welverdiende winterstop.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ
Ons eerste vrouwenelftal kende een moeizame middag tegen slotlicht SNA VR1, maar wist de thuiswedstrijd uiteindelijk wel in haar voordeel te beslechten: 2-1. Na de openingstreffer van Jolijn Snijders kwamen de gasten uit Montfort verrassend langszij. In de tweede helft was het echter wederom Jolijn Snijders die de winnende treffer voor Woander VR1 op het scorebord zette. Van grote afstand benutte zij een vrije trap. Woensdagavond mogen ze alweer in actie komen, dan tegen WDZ VR1.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ
Vrouwen 2 verloor helaas haar uitwedstrijd bij SV Meerssen VR1. Een goal van Benthe Jacobs was niet voldoende om de punten mee naar Merkelbeek te nemen: 3-1.
ย 

3 december 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
Twee wereldgoals van verdedigers waren dit keer nodig om een bres te slaan in de compacte verdediging van het bezoekende HBC’09. De in de eerste helft opgelopen achterstand werd teniet gedaan door een schitterende volley van Jur Cox. Gevoed door het geluk van een nieuwe liefde nam hij een afgeslagen corner ineens op de pantoffel: 1-1. Zo leek het duel ook te eindigen, maar het was maar weer eens Sandy Janssen die de doorslag gaf met een schitterende vrije trap in minuut 90: 2-1 (zie beelden op de socials).
ย 
Een heerlijke overwinning voor WF1, mede dankzij de steun van de fanatieke aanhang bij de kantine en de voltreffer van pupil van de week Raf Dormans.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ
Het tweede leed een ruime nederlaag tegen koploper WDZ: 0-3. In de eerste helft was er weinig verschil te bekennen tussen beide elftallen, maar een fout van Woander leidde tot een achterstand: 0-1.
ย 
Na de rust kwam Woander er minder aan te pas en liep WDZ al snel uit naar een 0-3 voorsprong, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn. Chapeau voor de mannen van 2 die na een warme douche de ijzige kou trotseerden om de mannen van 1 verbaal te ondersteunen. Dit geldt overigens ook voor de andere aanwezigen!
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘
Het derde boekte een prima overwinning op bezoek bij FC Hoensbroek 3. De in de eerste helft opgelopen achterstand werd nog voor de pauze tenietgedaan door goals van Pieter Janssen en de zoon van de voorzitter, Sven Cobben: 2-1.
ย 
Na rust miste Sven Cobben vanaf elf meter de kans om het te beslissen, maar uiteindelijk schoot Sven Reuling Woander in veilige haven: 1-3. Een mooie overwinning voor Woander 3, dat met vertrouwen kan uitkijken naar de derby van volgende week, thuis tegen Schinveld 3.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ
Onze vrouwen wisten met 1-3 te winnen bij DVC’16/vv Keer VR2. Een verdiende overwinning waarin weinig werd weggegeven en een 0-3 voorsprong werd gepakt door toedoen van Lynn Cox (2x) en Nienke Snijders. Naar het schijnt een typische Nienke-goal, van ver en over de keeper in de lange hoek. Vlak voor tijd tekende de thuisploeg voor de eretreffer: 1-3. Zo blijven de vrouwen meedoen in de top van de ranglijst!

26 november 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Het eerste elftal boekte z’n 3e overwinning op rij, ditmaal in Limbricht op bezoek bij vv Zwentibold. Een dominant Woander liep in de eerste helft gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong door twee doelpunten van Daan Klaassen en een goal van slingerback Diego Jimenez. De enige kans voor Zwentibold voor rust was helaas ook meteen raak, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-3 tussenstand.
ย 
Na de pauze kreeg Woander veel kansen om het te beslissen, maar liet dit na door onzorgvuldigheid in de passing en gebrek aan scherpte in de afronding. Vlak voor tijd viel de goal dan ook aan de andere kant en werd het weer onnodig spannend: 2-3. In de dying seconds kreeg Zwentibold zelfs nog een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied trof gelukkig slechts de paal.
ย 
Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde en vond WF1 zich ineens terug op een 2e plek op de ranglijst!
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
De wedstrijd van het 2e werd vroeg op de zondag afgelast vanwege “bladeren op het veld”. Ooggetuigen zagen echter een perfect bespeelbaar veld, wat de mannen van Merijn de Haan doet gissen naar de ware reden achter de afgelasting. Het duel staat nu gepland op zondag 17 december, hopelijk zijn tegen die tijd de bomen in Hoensbroek volledig kaal.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:
Onze Vrouwen 1 leed een pijnlijke 2-3 nederlaag op eigen veld tegen Haslou. Woander overrompelde de bezoekers in de eerste minuten en stond verdiend op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Lynn Cox. Daarna zakte het spel echter volledig en vlak voor rust viel de aansluitingstreffer van de gasten uit Elsloo.
ย 
Na rust kantelde de wedstrijd volledig en kwam Haslou op gelijke hoogte en daarna zelfs op voorsprong: 2-3. Het spel van Woander werd daarna ook weer iets beter, maar helaas werden twee grote kansen niet omgezet in de gelijkmaker. Een zure nederlaag voor de vrouwen, die Haslou 3 punten uit zien lopen op de ranglijst.
19 november 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
De overwinning op IVS kreeg een goed vervolg met een terechte maar moeizame 3-1 overwinning op SVM uit Munstergeleen. SVM startte met de wind in de rug en hun flinke dosis strijdlust leverde uit een scrimmage de 0-1 op. Pas na rust en een afgekeurde 0-2 wist Woander orde op zaken te stellen: een vrije trap van Sandy Janssen hielp de thuisploeg over het dode punt: 1-1. Hiermee was het verzet van SVM gebroken en de sterk ingevallen Daniel Diaz wist niet lang daarna Woander op voorsprong te schieten. De beslissing kwam van de voet van de 17-jarige debutant Renzo Reijnders, die twee minuten na z’n invalbeurt op de juiste plek stond om een voorzet van Daan Klaassen binnen te werken: 3-1. Een prachtig moment voor een jongen uit eigen jeugd om zo je debuut te maken, klasse Renzo!
ย 
Ook een vermelding waard: de herintreding van de Pupil van de week bij de thuiswedstrijden van Woander Forest 1. Gisteren was de eer aan Cas Knibbeler, spelend in de JO8-1.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Het tweede wist op eigen veld de goede flow van de afgelopen weken niet door te trekken. Het bezoekende FC Landgraaf was sterker en kwam op een 0-1 voorsprong. Na rust waren er een aantal mogelijkheden voor WF2, maar het bleef FC Landgraaf dat het betere van het spel en de grotere kansen had. Een onoplettendheid achterin bij Woander 2 zorgde voor de beslissing: in een 1-op-1 situatie, kon doelman Niels Reuling de bal nog toucheren maar niet keren: 0-2. Vlak voor tijd kwam de spanning nog even terug in de wedstrijd door een door Jord Mennens benutte strafschop, maar de tijd daarna was te kort om nog in de buurt van een gelijkmaker te komen.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:
In editie 2 van Schaesberg VR2 – Woander Forest VR1 vielen wederom 8 doelpunten, maar ditmaal werd het een gelijkspel: 4-4. Een goede start werd beloond met een 0-2 voorsprong (Jolijn Snijders en Lynn Cox), maar met rust was de stand weer gelijk. Na rust kwam Woander wederom 2x op voorsprong tegen een tiental van Schaesberg, maar even zo vaak kwam de tegenstander langszij. Zeker gezien de late 4-4 voelde dit voor onze vrouwen als een nederlaag, ondanks dat ze koploper in hun klasse blijven.
17 november 2023 – Update midweekse inhaalwedstrijden
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿญ:Na 3 nederlagen op rij mocht de Box dan eindelijk weer geopend worden. Gastheer IVS ging fel van start op het zware grasveld en Woander wist maar moeilijk onder de druk uit te komen. Het mocht IVS en doelman Erik Thorissen, die een strafschop wist te keren, bedanken dat de rust met 0-0 bereikt werd.Na rust werd Woander de betere ploeg en waren de kansen voor de bezoekers. Nadat Daan Klaassen ook een strafschop had gemist, was het Teun van Goal die op schitterende wijze de 0-1 aantekende. Uit een van de spaarzame kansen van IVS na rust werd het gelijk, maar vlak voor tijd viel een bal uit de kluts voor de voeten van Christian Michiels, die de winnende treffer tegen de touwen schoot: 1-2.In een tumultueuze slotfase met rode prenten voor beide teams wist Woander de zege over de streep te trekken, wat zorgde voor een enorme ontlading. Vooral Jur Cox was opgelucht, hij is eindelijk van de Box af die hij gevuld had met Baco’s!Op naar zondag, dan speelt Woander 1 thuis tegen SVM uit Munstergeleen.๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿฎ:Vrouwen 2 speelde gisteren een thuiswedstrijd tegen de Geulsche Boys VR1. Na een goede start kwam de thuisploeg na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nienke Snijders. Daarna werden veel kansen gemist, zodat dit ook de ruststand was.Na de thee bleef Woander dominant, keepster Isa Lasoe hoefde amper handelend op te treden. Pas vlak voor het einde viel echter de beslissing toen Fleur van Wersch de 2-0 aantekende. Een prima overwinning van onze VR2 met goed spel!Woander VR1 werd overigens afgelopen dinsdag uitgeschakeld in het bekertoernooi na een 5-3 nederlaag op bezoek bij Schaesberg VR2.Ook onze oudere jeugd kwam midweeks in actie. Een overzicht van hun uitslagen:Langeberg JO17 – Woander Forest JO17 0-2Woander Forest JO14 – SNA JO14 5-1

12 november 2023

๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Een onnodige nederlaag voor WF1 gisteren op bezoek bij Sporting Sittard’13. De eerste helft werd gedomineerd door Woander en bij rust had de voorsprong veel ruimer dan 0-1 (doelpunt Christian Michiels) moeten zijn. Na rust kwam Sporting fel uit de kleedkamers en werd Woander afgetroefd. Na een achterstand kwam de ploeg nog knap terug tot 2-2 via targetman Wouter Mannens, maar vlak voor tijd moest Woander zich toch gewonnen geven: 3-2. Donderdag weer een nieuwe kans, dan wacht het inhaalduel op bezoek bij IVS in Berg aan de Maas (aftrap 20:00 uur).
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Ook de tweede uitwedstrijd op een rij werd door WF2 in winst omgezet. Op bezoek bij Schaesberg werd met 2-5 gewonnen. Ondanks een aantal discutabele arbitraire beslissingen bleef Woander 2 goed in de wedstrijd zitten en waren Bouke Mennens (2x), Mahdi Handels, Youri van Kessel en uitblinker Dave van Hout trefzeker. De wedstrijd kleurde nog behoorlijk geel voor Woander 2, maar dit mocht de pret niet drukken (wel lekker voor de boetepot)!
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘:
Het derde boekte na 3 nederlagen op rij weer eens een overwinning. WF3 wist op eigen veld Heksenberg-NEC 5 te verslaan met 1-0. Het winnende doelpunt kwam op naam van Sven Reuling, u weet wel, de jongere broer van.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:
Ons eerste vrouwenelftal genoot van een vrije zondag. Voor hen staat morgenavond het duel met Schaesberg VR2 in de 3e ronde van de KNVB Beker op het programma. Aftrap in Landgraaf is om 19:30 uur.
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐•๐‘๐Ÿ:

Vrouwen 2 wist een punt te bemachtigen op bezoek bij SV Geuldal VR1. Midden in het pittoreske Heuvelland werd op de vroege zondagochtendmet 2-2 gelijk gespeeld. Na een 1-0 achterstand kwam Woander vrij vlug weer op gelijke hoogte door een goal van Beau Hendriks. Na rust kwam de ploeg wederom op achterstand maar vlak voor tijd wist onze VR2 toch een punt in de wacht te slepen middels de gelijkmaker van Nienke Snijders.

5 november 2023
ย 
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
De wedstrijd van Woander Forest 1 op het grasveld van IVS in Berg aan de Maas werd zaterdagavond al afgelast en wordt ingehaald op donderdag 16 november. Aftrap is dan om 20:00 uur.
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ:
Ons tweede elftal ging gisteren op bezoek bij Voerendaal, dat nog puntloos onderaan stond. De druk stond erop bij de mannen van Merijn de Haan, aangezien zij ook pas een punt wisten te verzamelen voorafgaand aan dit duel. WF2 liet echter zien onder druk prima te kunnen presteren en kwam verdiend op voorsprong door een goal van Bouke Mennens. Na de rust was er iets meer druk van Voerendaal, maar het was Woander dat het initiatief daarna weer overnam en uit wist te lopen naar een comfortabele voorsprong. Via doelpunten van wederom Bouke Mennens, Mahdi Handels en invaller Lennard Hermans werd het zelfs 0-4. Een knappe, verdiende eerste overwinning van het seizoen voor het 2e, klasse mannen, genoeg reden om ook hier een box te openen!
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฏ:
Op bezoek bij Vaesrade 3 leed ons 3e elftal een ruime 7-2 nederlaag. Doelpunten van Woander-kant werden gemaakt door Pieter Janssen en Sven Cobben.
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿญ:
Onze Vrouwen 1 wist haar koppositie vast te houden met een 0-3 overwinning op bezoek bij Langeberg. De openingsgoal kwam op naam van Nienke Snijders. Ook vaste doelpuntenmaakster Lynn Cox liet zich gisteren niet onbetuigd en zette de 0-2 ruststand op het scorebord. De tweede helft was zwak van Woander kant, maar toch werd het 0-3 via een eigen doelpunt van Langeberg. De wedstrijd eindigde met een vervelende botsing waarbij Langeberg-speelster Rianne Wijnen (de tweelingzus van Robert, speler/leider Woander 1) zwaar geblesseerd raakte. Bij deze wensen wij haar vanuit Woander Forest een voorspoedig herstel toe. Trotse koploper Woander VR1 komt woensdag alweer in actie, dan spelen zij thuis tegen WDZ om 20:00 uur.
ย 
๐—ช๐—ผ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฉ๐—ฅ๐Ÿฎ:

Vrouwen 2 speelde een thuiswedstrijd tegen BSV Limburgia VR1. Ondanks een doelpunt van Britt van Breugel ging deze wedstrijd met 1-4 verloren. Volgende week reizen ze af naar het pittoreske Heuvelland voor een vroege uitwedstrijd bij SV Geuldal.

29 oktober 2023
ย 
Op een herfstachtige zondag wist alleen onze VR1 hun wedstrijd in winst om te zetten. We beginnen daarom dit keer bij hen!
๐•๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ง ๐Ÿ:
Woander VR1 laat zien dat het het hogere niveau waarop zij acteren prima aan kunnen. Gisteren werd het bezoekende Hellas/RKSVB VR1 aan de zegekar gebonden: 2-0. Na een aarzelende openingsfase kwam Woander beter in het spel en pakte het verdiend de leiding door een doelpunt van Lynn Cox. Uiteindelijk kreeg de tegenstander slechts eenย enkele kans, maar wist Woander het veldoverwicht niet in de score uit te drukken. 2-0 werd het echter nog wel, en wederom was het Lynn Cox die doel trof, ditmaal vanaf de stip๐ŸŽฏ. Met deze overwinning komt onze VR1 aan kop in de 4e klasse, iets om trots op te zijn!
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Ons vlaggenschip staat daarentegen weer met beide benen op aarde. Op eigen veld ging de ploeg prima van start, maar werden enkele kansen gemist. De aanvoerder van tegenstander RKUVC uit Ulestraten strafte onoplettendheid in de Woander-defensie tweemaal genadeloos af, waardoor de rust met een 0-2 achterstand bereikt werd. Na de thee kwam de aansluitingstreffer van het hoofd van Luc Cremers na een assist van broer Coen, en hing de 2-2 in de lucht. Wederom strafte RKUVC echter weifelend uitverdedigen af en besliste het duel in hun voordeel: 1-3.
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ:
Het tweede kende helaas een offday tegen Minor 2. Binnen het half uur stond de ploeg al met 0-3 achter tegen een prima tegenstander uit Nuth. Bij die tussenstand waren er twee grote kansen voor de thuisploeg, die helaas niet benut werdenโŒ. Hierna wist Minor goed te profiteren van de geboden ruimtes en liep het in de tweede helft uit naar een 0-6 voorsprong. Daniel Diaz wist vlak voor tijd de eer nog te redden voor Woander 2 en zette zo de eindstand op het scorebord: 1-6.
๐–๐จ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐Ÿ‘:
Het op Instagram zeer bedrijvige Weltania 3 was ook op het veld actiever dan Woander 3, en wist een volgens eigen zeggen โ€œzakelijkeโ€ 0-2 overwinning te boeken. Opvallend: als we Voetbal.nl moeten geloven is de aanvoerder van Weltania 3 tegelijkertijd ook grensrechter en teammanager, hulde voor deze multifunctionele speler.๐Ÿ‘

15 oktober 2023 – Sterkste prestatie van het weekend reeds op vrijdagavond...๐Ÿ”ด๐Ÿบ๐Ÿ”ต

Afgelopen vrijdagavond waren de mannen en vrouwen van Woander in grote getalen aanwezig in de Boels tent op het Oktoberfeest in Sittard. Traditiegetrouw werd plaatsgenomen rechtsachterin de tent (“zo dicht mogelijk bij de bar”๐Ÿƒโ€โ™‚๏ธ) en werd er gewerkt aan de saamhorigheid binnen de vereniging. Helaas bleek het tempo pullen vullen op vrijdagavond iets hoger te liggen dan er zondag binnen de lijnen tentoongesteld werd:

Woander Forest 1๏ธโƒฃliep helaas tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aanโŒ. Een goede eerste helft waarin Woander domineerde werd niet in de score uitgedrukt. Na rust kwam thuisploeg VV Neerbeek iets beter in het spel en dwong het ook enkele kansen af. Waar de wedstrijd op een terecht gelijkspel leek af te steven, leidde een mooie Neerbeekse voorzet en dito kopbal tot de winnende treffer: 1-0. Teleurgesteld dropen de mannen van Bennie Salemink af naar het kleedlokaal, waar “The Box” voor de eerste keer ongeopend bleef en gevuld terug naar Merkelbeek vervoerd moest worden๐Ÿ“ฆ.

Woander 2๏ธโƒฃspeelde een wedstrijd met twee gezichten op bezoek bij Sporting Heerlen. De eerste helft was zeer matig van de kant van Woander, overal kwam de ploeg een stapje te laat en de ruimtes onderling waren veel te groot. Sporting Heerlen speelde bij vlagen flitsendโšก, maar wist dit maar minimaal in de score uit te drukken: 1-0. Nadat een en ander werd rechtgezet in de rust kwam er een ander Woander voor de dag. Grote kansen werden echter gemist, waardoor de verdiende gelijkmaker niet op het scorebord verscheen๐Ÿšซ. Hierdoor blijft het elftal van Merijn de Haan op 1 winstpunt steken.

Woander 3๏ธโƒฃverzuimde op de vroege zondagochtend om een 1-3 voorsprong mee terug naar Merkelbeek te nemen. Op bezoek bij goede buur vv De Leeuw werd uiteindelijk nog met 5-3 verloren door de mannen van Davy Marx๐Ÿ‘€.

Onze Vrouwen 1๏ธโƒฃen 2๏ธโƒฃhoefden beiden niet in actie te komen afgelopen weekend, zij zochten logischerwijs op zondag wederom de Oktoberfeesten op!๐Ÿป

Aankomend weekend hoeft alleen Woander Vrouwen 1๏ธโƒฃin actie te komen. Zij spelen thuis tegen Schimmert. De rest van de teams heeft een vrij weekend.

8 oktober 2023 – Een bijna perfecte zondag…

3 overwinningen, een gelijkspel, maar helaas ook een blessuregeval.

Woander 1 wist ook haar 3e wedstrijd in winst om te zetten. Tegen het sterke Roosteren begonnen de gastheren goed, maar uit het niets stond het opeens 0-1. Na een flinke schouderblessure van Guy Hermens floot leidsman Sijben voor een vervroegde maar, wat bleek achteraf, ook ingekorte theepauze. Het restant van helft 1 werd uitgespeeld en meteen erna begon de tweede helft. Woander kwam sterk uit de startblokken en goed doorzetten van Luc Cremers leidde tot de gelijkmaker van Daan Klaassen. Niet veel later was er ook de voorsprong na een afstandsvlammer van Sandy Janssen. Roosteren wist Woander daarna stevig onder druk te zetten, zeker nadat de thuisploeg tot een tiental was gereduceerd na de 2e gele kaart van Jur Cox. Woander capituleerde echter niet en boekte zo een heerlijke overwinning. 9 uit 3, wat een weelde en reden om “The Box” voor de 3e keer te openen, ditmaal gevuld met een heerlijke Frontaal Juice Punch IPA. Dat smaakt naar meer, wie weet volgende week op bezoek bij het sterke vv Neerbeek.

Woander 2 behaalde het eerste puntje van deze competitie tegen Sportclub’25. Bloedeloos was het zeker niet, maar uiteindelijk gaf het scorebord 0-0 aan als einduitslag.

Woander 3 versloeg EHC met ruime cijfers: 4-1. De ploeg boekte zo de eerste overwinning van het seizoen, aan de hand van doelpuntenmakers Sven Cobben, Sven Reuling, Pieter Janssen en Max Penders.

Woander VR1 wist haar sterke start van de competitie een goed vervolg te geven met een ruime overwinning in Mechelen: 1-4. Een eigen doelpunt van RKMVC hielp onze vrouwen in het zadel, waarna Jolijn Snijders en Lynn Cox (2x) de score opvoerden. Opvallend feit: zowel Lynn als Nienke wisten twee keer het aluminium te raken.

Woander VR2 had wederom een vrije zondag. Zij wonnen eerder deze week de wedstrijd bij Passart – VKC met 0-3.

Guy, sterkte met het herstel!