Sélection des Vins 2020

Beste vriend van Woander Forest,

Met trots presenteren wij je deze fles wijn, onderdeel van de Woander Forest Wijnselectie 2020. In samenwerking met Het Wijnstation uit Sittard, sponsor van onze vereniging, hebben wij speciaal voor jou deze wijn geselecteerd. Of je nu een kenner bent of niet; deze fles wijn is er voor zowel de beginner als de ervaren wijndrinker en is geschikt voor iedere gelegenheid!

Voor je staat een wijn van het gerenommeerde wijnhuis “Domaine la Provenquiere” uit de Languedoc-Roussillon (Frankrijk). De naam verwijst naar Jean Provenquier, 1e eigenaar van het Chateau de la Provenquiere, welke in de 15e eeuw werd gebouwd. De omliggende wijngaarden zijn verdeeld over 4 dorpen en faciliteren de basisfilosofie van de wijnmakers: maak alleen van de beste druiven wijn. Bij Domaine la Provenquiere worden de druiven s’nachts geplukt. De lagere temperaturen van de nacht zorgen ervoor dat de aroma’s niet vervliegen tussen het plukken van de druif en het maken van de wijn. Dit zorgt ervoor dat de wijn meer aroma heeft. De afwezigheid van UV licht zorgt er bovendien voor dat het fruit niet oxideert waardoor de smaak van de wijn intenser is.

De wijn is onderdeel van de serie ‘’Les Invincibles”, hetgeen “de onoverwinnelijken” betekent.

Piet en Karin Hermens, van Het Wijnstation, zijn trots op de samenwerking met Woander Forest. “We zijn verheugd om te zien dat met deze samenwerking 2 topwijnen aan het netwerk van Woander Forest beschikbaar gesteld worden. We zijn goed bekend met Domaine la Provenquiere, daar wij 5 jaar geleden zelf deze wijnen hebben geproefd op een mooie zomerdag, op de binnenplaats van het Chateau. Ons viel meteen op dat de kleinschaligheid en het enthousiasme zich vertalen in prachtige wijnen. Sinds we deze wijnen hebben geproefd zijn wij fan. Deze wijnen zijn een vast onderdeel van ons assortiment. We hopen dat jullie genieten van deze mooie wijnen en nodigen jullie graag uit om eens een keer een kijkje te nemen in onze wijnbar & winkel in Sittard!”

“Het idee voor deze wijnen kwam tot stand omdat wij onze sponsoren wilden bedanken voor hun steun in dit bijzondere jaar” legt Thijs Janssen (voorzitter Sponsorcommissie) uit. “In dit bijzondere jaar, waarin er weinig gevoetbald is, zijn al onze sponsoren ons trouw gebleven en is ons zakelijk netwerk zelfs gegroeid. We weten dat dit geen vanzelfsprekendheid is en zijn onze sponsoren hiervoor dan ook erg dankbaar. Met dit relatiegeschenk willen we laten zien waar we voor staan: verbinding. Kan dit niet op De Steenakker, dan maar in eenieders woonkamer!” Tevens is dit relatiegeschenk een knipoog naar het ‘traditionele’ flesje wijn dat regelmatig cadeau wordt gedaan in de zakelijke context. “Met deze fles geven we méér dan alleen een goede wijn. Middels de Woander Forest aankleding en de QR code op de flessenhanger is het een ervaring op zich om deze wijn te proeven. De Spotify playlist maakt het geheel af. Sfeer gegarandeerd!”.

Hieronder vind je de proefnotities voor zowel de rode als de witte wijn. Tevens vind je hieronder een link naar een spotify playlist met bijpassende Franse deuntjes. Je hoeft zelf alleen nog maar te zorgen voor kaarsjes, een mooi wijnglas en goed gezelschap. Veel plezier en geniet van een heerlijke avond!

Santé!

#NOUSSOMMESWOANDER 

Chateau de la Provenquiere en de omringende wijngaarden:

Kerstgroet van Domaine La Provenquiere:

Proefnotitie Le Génereux (rode wijn)*

* Het oogstjaar kan afwijken voor jouw fles. De proefnotitie is voor alle oogstjaren gelijk
Beste temperatuur om te drinken: 16-18 graden
Bewaren: max 5 jaar

Proefnotitie Le Conquérant (witte wijn)

Beste temperatuur om te drinken: 13-15 graden. 

Let op, dit is aanzienlijk ‘warmer’ dan je koelkast. Voor de beste proefervaring haal je daarom de wijn een half uur van tevoren uit de koeling.

Sélection des Vins Spotify playlist:

Uw eindpunt na het shoppen of uw vertrekpunt bij een avondje uit! 

Wij zijn ‘Vrienden van de Wijn’. Onze Wijnbar/Wijnwinkel ligt in het Hart van Sittard, vlak bij de Markt. We bezoeken Wijnboeren en Wijnhuizen en (ver)kopen wijnen die elders niet verkrijgbaar zijn. We hebben een sterke voorkeur voor Franse en Italiaanse wijnen, maar ook voor andere Europese wijnen. Van de ‘Nieuwe Wereld landen’ hebben we overigens ook enkele mooie wijnen.

Ons concept is nieuw: mensen kunnen ons bezoeken in de Wijnbar om een glas wijn te drinken, maar u kunt ook wijn kopen in onze Wijnwinkel.