Over ons nieuwe concept “RKDFC Foodball”

RKDFC bestaat dit jaar 85 jaar. En dat willen we vieren! Daarom lanceren we op  zondagmiddag 26 augustus ons nieuwe concept: RKDFC Foodball. Een dag voor  jong en oud.

“Heel Merkelbeek (en omstreken) bakt”! Met sporten bouw je niet alleen een goede conditie op, je verbrandt ook calorieën. En daar krijg je honger van. Goed eten na het sporten is dus belangrijk. En af en  toe mag je je ook belonen met een heerlijke lekkernij. Daarom combineren we sport en eten tijdens RKDFC Foodball, een leuke dag voor jong en oud. We organiseren een heuse culinaire wedstrijd, waar je gekroond kunt worden tot beste  keukenprins/prinses. Vooraf bereid je jouw lekkernij voor en op de dag zelf mogen mensen proeven en beoordelen wat je hebt gemaakt. Het publiek en een professionele jury bepalen de winnaar. Je kunt je inschrijven voor drie verschillende categorieën: koekjes, taart en toetje. En alvast een tip: je krijgt extra punten als jouw koekje, taart of toetje een DFC-tintje heeft. Hou je zelf niet zo van bakken, maar vind je het wel lekker om te eten? Dan ben je meer dan welkom om te komen proeven wat de lokale masterchefs hebben voorbereid! Verder kun jedeelnemen aan een eetwedstrijd, van diverse heerlijke dranken genieten en je laten onderdompelen in de gezelligheid bij RKDFC.

Kinderen worden geëntertaind door onze kindervakantiewerk-experts Tegelijkertijd organiseren we een spellenmiddag voor de kinderen. Een groot aantal van onze leden is actief als begeleider tijdens KVW (kinder vakantie werk), waardoor zij veel ervaring hebben met het organiseren van een toffe spellenmiddag. Zij zullen tijdens RKDFC Foodball de kinderen vermaken met diverse eet- en balspellen!

Wie kunnen er meedoen aan RKDFC Foodball?

Iedereen die graag kookt, of proeft! Wat betreft de balspellen zijn alle kinderen uit de omgeving welkom, die het afgelopen schooljaar in groep 3 t/m 8 van een basisschool zaten, kunnen deelnemen. Eveneens de leerlingen van de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Wanneer? Op zondag 26 augustus 2018. Vanaf 12:00u ben je welkom op de Steenakker. De spellenmiddag start om 13:00u en eindigt om plusminus 15:30u. De lekkernijen worden in drie verschillende ronden gepresenteerd vanaf 13:30u. Tussendoor vinden nog enkele kleine activiteiten plaats en kun je vooral van het samenzijn en de gezelligheid genieten. Meedoen? Vul dan het inschrijfformulier in door op de link hieronder te klikken, of stuur een mail naar s.portz@live.nl met alle info die op het formulier wordt gevraagd.

 

inschrijfformulier RKDFC Foodball 2018

X